Fagligt Program

Her er om det faglige program på Machine learning camp 2024


Her kan du læse om det faglige program på Machine Learning camp 2024!

Machine learning er ofte nævnt, men sjældent forklaret, hvad er det egentlig der står bag nogle af de vigtigste opfindelser af det 21. århundrede? Dette vil vi forklare for dig på Machine Leraning camp 2024 så du kan forstå dem, og måske ovenikøbet, lave dine egne.

Campens mål er at skabe et læringsmiljø, hvor deltagerne kan opdage de grundlæggende principper inden for Machine Learning gennem hands-on aktiviteter med praktisk læring. Uanset om du er nybegynder eller har tidligere erfaring, er denne camp designet til at styrke dine færdigheder og forståelse inden for dette spændende felt. Både i at forstå og genskabe dem, men også i at overveje hvordan disse metoder indgår i samfundet. Til det, har de faglige opstillet tre væsentlige emner:


Python og Matematik:

Vi starter med at se på det matematiske perspektiv på Machine Learning med emner som lineær algebra og sandsynlighedsregning, som begge spiller en væsentlig rolle i machine learning. Der vil derefter være en generel introduktion til det programmering i Python, som skal sikre, at alle deltagere har et solidt fundament før vi dykker yderligere ned i machine learning, og begynder at lave deres egne modeller.

Neurale netværk og mere:

Et vigtigt koncept inden for machine learning er at vælge den simpleste metode først. Det er nemmere sagt end gjort, for der er rigtigt mange måder at få computere til at lave intelligente beslutninger. Vi vil udforske mange af de mere grundlæggende machine learning metoder, såsom K-nearest neighbours for at afmystificere hvad der ligger bag meget af den datadrevne verden. Senere vil vi gå ind i hvordan Neurale Netværk virker, opdagelsen som startede i 1958, og som nu har revolutioneret den moderne verden.

Store Sprogmodeller:

Menneskeligt sprog er en yderst kompliceret sag, fyldt med nuancer og detaljer vi ofte ikke selv tænker over. Dette har dog ikke stoppet alverdens forskere i at prøve at få computere til at forstå det, og aldrig før har de haft større success end nu med modeller såsom ChatGPT. Men hvad betyder 'GPT' egentlig? Og hvordan virker en 'Transformer'-model? Vi vil svare disse spørgsmål og mere. Yderligere vil vi prøve at lave vores egen version af ChatGPT: en BabyGPT, og se om vi kan vippe ChatGPT af pinden.

Denne side er sidst opdateret d. 4. marts 2024 af MWK

Spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål til det faglige program, er du velkommen til at kontakte David, der er årets Fagligt Ansvarlige på Machine Learning Camp. Du kan få fat i David på drl@unf.dk.